needle

Aagaard som sted for gamle håndværk!

AAGAARD HAR OPNÅET FONDSSTØTTE!

Pludselig modtager vi nyheden om at vi er bevilget støtte fra Realdanias #Underværker kampagnen. 1 million ud af 13,5. 1 projekt ud af 18. 1 idé ud af 135 idéer.

Tusinde tak til alle dem der har hjulpet og sendt god energi efter projektet. Nu går vi for alvor i gang, så Aagaard kan blive en central drivkraft og ramme om lokale fællesskaber, foreninger og øvrige der vil fordybe sig i håndværk, gerne vil udfordres kreativt eller har lyst til en kulturindsprøjtning som fx events og udstillinger.

Se venligst meget mere på vores Facebook side:

https://www.facebook.com/AagaardTekstil/ 

TV Midvest har været på Agaard, og optaget disse indslag:

https://www.tvmidtvest.dk/thisted/stor-glaede-over-genaabnet-kunstnerhjem-i-sydthy

https://www.tvmidtvest.dk/thisted/nyt-liv-i-kludene-unge-puster-liv-i-gamle-haandvaerk-paa-aagaard

 

Her er teksten fra den sidste artikel om Nikolaj Kirk og hans idé:

6Pkok7UoP3yrD05WsQGsJ16Wa54.jpg

REFS:- Jeg vil gerne række hånden ud til alle, der er interesseret i godt håndværk - og i at bevare Aagaard.

Det siger Nikolaj Kirk, tømrer og ekspert i traditionelt håndværk og bæredygtigt byggeri.

Han har taget initiativ til en forening, der kan videreføre og udvikle aktiviteterne på Aagaard, den gamle firlængede gård i Refs syd for Hurup. Fra sidst i 1980'ene og indtil sin død i efteråret drev Else Høgh her et center for tekstilhåndværk under navnet Aagaard Tekstil.

Siden har hendes arvinger og nogle af de aktive på Aagaard efterlyst folk, der har lyst til at videreføre stedet i Else Høghs ånd.

Med initiativet fra Nikolaj Kirk - der bor på Flarup Hede på den anden side af Hurup - er der nu udsigt til, at det kan lykkes. I hvert fald er Nikolaj Kirk, ifølge Else Høghs datter, Pia Høgh Larsen, præcis den type ildsjæl, som man har været på udkig efter:

- Han passer bare perfekt ind i stedet, og jeg tror det samme gælder for mange af de folk, han kender. Det skal være nogle ildsjæle, hvis der skal gang i det, siger hun.

 Åbningstider:

Adresse:

Aagaard-Tekstil

Korsgårdsvej 1

7760 Hurup Thy

Kontakt os:

Mail: mail@aagaard-tekstil.dk

Find vej:

Google Maps